Intervju med Nischnaa Norvell som idag lever som nykter alkoholist/narkoman

Avsnitt 78 
Gäst Nischnaa Norvell. 
Ämne: Nykter alkoholist/narkoman.
Nischnaa nådde sin botten redan som 19 åring. Efter flera års tungt missbruk av tabletter/droger och alkohol. I dagens avsnitt av Beroendepodden berättar Nischnaa om sitt liv, hur det var, vad som hände och hur livet ser ut idag. Hon minns tillbaka att hon redan som 10 åring led av panikångestattacker. Hon berättar att hon blev mobbad i skolan och att hon hade en dysfunktionell uppväxt. Första gången hon rökte hasch var hon bara 13 år och ett år senare rökte hon dagligen, men hittade också en flykt i tramadol och benzo. När Nischnaa var 16 år träffade hon en äldre man som hon hade en längre relation med, under den tiden eskalerade hennes missbruk och han utsatte henne för sexuella, psykiska och fysiska övergrepp. Vändningen kom när hennes thaiboxningstränare såg vad som pågick i hennes liv och ville hjälpa henne. Han vågade fråga. Han blundade inte för problemen och tillsammans med sin fru lät han henne bo hemma hos dem medans hon avgiftades. Han stöttade henne i vått och torrt men begärde att hon skulle gå i en 12 stegsgemenskap för att få mer redskap och verktyg mot sitt beroende. Om några veckor firar Nischnaa 10 år som nykter och drogfri. I Beroendepodden kan ni lyssna på hela hennes historia.

Lyssna på soundcloud här men ni hittar avsnittet även på acast, spotify, iTunes och där poddar finns.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Nu är äntligen anmälan för Flatenloppet 2019 öppen. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s