OCD/tvångstankar, ett samtal med artisten Magnus ”kitok” Ekelund och psykiatrikern Christian Rück.

Avsnitt: 79
Gäster: Artisten Magnus ” Kitok ” Ekelund och psykiatrikern . 
Ämne: OCD, Tvångstankar. 
I dagens avsnitt får vi lära oss mer om OCD / tvångstankar. Vad det är? Hur vanligt är det? Christian Rück berättar mer om en stor studie som just nu pågår på Karolinska institutet. Artisten Magnus ”Kitok” Ekelund berättar sin historia och om hur det är att leva med OCD. 
För honom bröt det ut i 28 års ålder, då han slog igenom med låten Paradise Jokkmokk. För mycket stress, för lite sömn och för mycket alkohol under en period var troligen triggern för honom, men även hans mor och mormor har OCD och just det pratar vi om idag. Om genetiken, arvet och skammen kring OCD. Vart vänder man sig om man tror att man kanske har OCD? Vilken hjälp kan man få? Går det att bli frisk igen? Avsnittet bjuder på många frågor och flera svar.

ocdgenetik.se

internetpsykiatri.se

Lyssna på soundcloud här, finns på acast, spotify, iTunes och där poddar finns.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Glöm inte att anmäla er till Flatenloppet. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com


Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s