Intervju med Isabelle Nicklasson om sockerberoende, anorexi och ortorexi

Avsnitt: 75 
Gäst: Isabelle Nicklasson
Ämne: Sockerberoende, anorexi och ortorexi. 
Isabelle är multiberoende men lever just idag i ett tillfrisknande. Hon har en bakgrund med både sockerberonde, anorexi, bulimi och ortorexi. 
Under uppväxten mådde hon dåligt och använde sig av mat för att fly. Hon kan minnas att hon redan som 4 åring använde sig av mat och då framförallt socker för att förändra sitt känslotillstånd. I tonåren kom hon även i kontakt med alkohol och fick snabbt ett destruktivt drickande. Men redan som 14 åring förstod hon att hon inte kunde fortsätta sitt ätande och drickande som hon höll på just då ,så hon lyckades sluta med både socker, alkohol och tobak. Men hennes beroendesjukdom bytte i stället skepnad och hon började istället kontrollera sitt liv genom att bli högpresterande i skola/jobb samt maniskt i maten och i träningen. Hon gick från aktiv sockerberoende rakt in i anorexi och ortorexi. 
När det var som värst med hennes ortorexi så tränade hon 8 timmar högpulsträning om dagen och däremellan var hon ute och promenerade eller aktiverade sig på annat sätt.
Isabelle led av mycket ångest, depression och självmordstankar. 
”Du kan dö när som helst” fick hon höra under sin behandling mot sin anorexia och där någonstans bestämde hon sig för att hon ville börja leva igen och inte bara överleva. 
Men resan tillbaka har inte varit rak, när hon väntade sitt första barn gick hon in i sitt sockerberoende igen trots 13 år som sockerfri. 
I Beroendepodden får du höra om Isabelles kamp mot sin beroendeproblematik, hur det var och hur hennes liv är idag.

Lyssna på soundcloud här, finns även på acast, iTunes ochh där poddar finns.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Stötta podden genom att swisha ”gåva och namn” till 1236144471

Nu är äntligen anmälan för Flatenloppet 2019 öppen. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s