Intervju med Martina Ekstrand om medberoende, ångest och matmissbruk

I avsnitt 25 pratar jag med Martina Ekstrand om medberoende, ångest och matmissbruk.
När Martina var liten så dog båda hennes föräldrar och hon och hennes yngre bror blev placerade i ett familjehem, hennes äldre bror flyttade till eget.
I familjehemmet utsattes Martina för mycket kränkningar och psykisk misshandel. Martinas bror började tidigt med droger och där började även hennes medberoende. Martina själv dämpade sin ångest med mat när hon kunde, för mat var nämligen förbjudet att äta för mycket av i det familjehem hon växte upp i. Där så fick hon begränsat med mat och hon fick ofta även höra att hon var fet och ful. Den dagen hon flyttade hemifrån tog maten över. Samtidigt som hon flydde i mat flydde hon även in i ett djupt medberoende till sin bror som var fast i drogerna.

Lyssna på soudcloud här acast här eller på iTunes här genom att klicka på länken.

Stötta podden anmäl dig till Flatenloppet eller swisha ”gåva plus namn” till 1236144471 eller bli en av sponsorerna/samarbetspartner till podden, maila för mer info på Beroendepodden@hotmail.com

Jag håller i inspirationsföreläsningar om mitt, hur jag gick från aktiv alkoholist, storrökare och sjuk i leukemi till att idag leva det liv jag lever. Idag är jag ultralöpare (springer lopp på 8 mil) kört IRONMAN triathlon (3,8 km simning 18 mil cykel och 4,2 mil löpning efter) och tävlar även i swimrun och lever att otroligt bra liv idag. I föreläsningen delar jag med mig om hur det var, vad som hände och hur det nu är. Jag pratar om varför fysisk aktivitet är så viktigt för att vi psykist ska må bra. Jag pratar självkänsla och mycket mer. Självklart anpassar jag föreläsningen efter publiken.

Eller kanske ni är mer intresserade av att höra min föreläsningar om sorg, missbruk, beroende.

Jobbar som certifierad handledare i sorgbearbetning

Flatenloppet.com

Musik i podden: Erik Bring

Beroendepodden@hotmail.com

17357604_10154453484586048_973453573_o

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s