Intervju med Marit Strand Pettersen från Vänsterpartiet. Om beroende, missbruk och kriminalitet.

I avsnitt 26 av beroendepodden gästas jag av Marit Strand Pettersen från vänsterpartiet. Marit brinner lite extra för frågor som berör missbruksvården. Men dagens avsnitt handlar inte om politik utan om hennes egen resa. Hon berättar om sitt liv som kriminell, narkoman och om tiden bakom galler och om livet som hemlös. Marit har varit nykter och drogfri i många år nu och har sedan länge tillbaka jobbat som Alkohol och drogterapeut. Idag jobbar hon med det och politik. Idag ser hon sin historia som sin styrka och kan använda den för att hjälpa andra.

Lyssna på soundcloud här acast här iTunes här

Stötta podden anmäl dig till Flatenloppet eller swisha ”gåva plus namn” till 1236144471 eller bli en av sponsorerna/samarbetspartner till podden, maila för mer info på Beroendepodden@hotmail.com

Jag håller i inspirationsföreläsningar om mitt, hur jag gick från aktiv alkoholist, storrökare och sjuk i leukemi till att idag leva det liv jag lever. Idag är jag ultralöpare (springer lopp på 8 mil) kört IRONMAN triathlon (3,8 km simning 18 mil cykel och 4,2 mil löpning efter) och tävlar även i swimrun och lever att otroligt bra liv idag. I föreläsningen delar jag med mig om hur det var, vad som hände och hur det nu är. Jag pratar om varför fysisk aktivitet är så viktigt för att vi psykist ska må bra. Jag pratar självkänsla och mycket mer. Självklart anpassar jag föreläsningen efter publiken.

Eller kanske ni är mer intresserade av att höra min föreläsningar om sorg, missbruk, beroende.

Jobbar även som certifierad handledare i sorgbearbetning / trauman

Flatenloppet.com

Musik i podden: Erik Bring

Beroendepodden@hotmail.com

17274781_10155428357382668_1274161708_n

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s