En intervju med Jesseca om psykisk ohälsa/PMS och beroende.

Avsnitt: 90. 
Gäst: Jesseca Eriksson
Ämne: Psykisk ohälsa/PMS och beroende. 
Plötsligt blir allting svart, det är som att någon drar ner rullgardinen, jag vill bara gråta, isolera mig, försvinna. Den känslomässiga smärtan är fruktansvärd. Jag går in i en djup depression, känner mig utbränd. Självkänslan förvinner helt och allt jag innan tyckte var kul är inte längre kul. Känslan håller i sig en vecka ibland upp till 2 veckor, VARJE månad, för att sen försvinna och då kan jag se ljuset igen, livet kommer tillbaka. 
Ja vi pratar om PMS/PMDS. Vi är många kvinnor som lever med det och många av oss är inte ens medvetna om att det är det vi lever med. Livet går från att vara bra till att vara fruktansvärt, för en del av oss går det så pass långt så att vi får självmordstankar under denna period. 
Jag skulle vilja kallad det för en hormonell psykisk ohälsa som återkommer varje månad. Ångest, oro och katastroftankar. 
Men hur är det att leva som tillfrisknande beroende när man även har PMS? Jesseca och jag pratar om detta bortglömda ämne idag och hur det är för oss att leva med PMS.
2009 blev hon nykter och drogfri efter många år av djupt missbruk MEN vid några tillfällen har hon tagit korta återfall och detta alltid varit i samband med hennes PMS.

Ni hittar avsnittet ”där poddar finns” eller om du klickar här.

fotograf: Satu Knape

annelie@beroendepodden.com

Glöm inte att anmäla er till Flatenloppet. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km och ett knattelopp på 500 meter.
Läs mer och anmäl er på flatenloppet.com

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s