En intervju med Magnus Petersson om psykisk ohälsa och bipolär sjukdom.

Avsnitt: 86 
Gäst: Magnus Petersson
Ämne: psykisk ohälsa / bipolär sjukdom
I dagens avsnitt delar Magnus med sig om hur det är att leva med bipolär sjukdom typ 1. Vi går dels igenom vad det är och vad skillnaden är på typ 1 och typ 2. Magnus insjuknade första gången när han var 18 år. 
Efter en sommar med mycket stress och festande kom första kraschen. Han blev inlåst under en längre tid på psykiatrin och fick även ECT-behandlingar. Hans mor beskriver hans första krasch ”som om han bara försvann”. Plötsligt förändrades blicken och Magnus var inte längre nåbar eller sig själv. När han hamnar i en depression, så hamnar han i ett katatoniskt tillstånd, så långt in i en depression man kan komma. Han slutade äta och dricka. Han blev apatisk och okontaktbar. Han fick 15 ECT behandlingar, 3 gånger i veckan efter 4e gången så vaknade han till liv igen. Vägen tillbaka har varit lång men Magnus har ett fungerande liv idag. Magnus delar i dagens avsnitt av Beroendepodden med sig av de verktyg han i dag använder sig av för att få livet att fungera.

Lyssna på soundcloud här, finns även på acast, spotify och där ”poddar finns”

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Kom gärna och spring med vår löpgrupp Running4serenity, det är gratis och ALLA kan vara med.

Glöm inte att anmäla er till Flatenloppet. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km och ett knattelopp på 500 meter.
Läs mer och anmäl er på flatenloppet.com


Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s