Intervju med Hugo Fransson 20 år som idag lever som tillfrisknade alkoholist/narkoman.

Avsnitt: 81
Gäst: Hugo Fransson 20 år
Ämne: Tillfrisknande alkoholist/narkoman.
De flesta som hör begreppet alkoholist eller narkoman, ser nog en äldre man eller kvinna framför sig. Kanske tänker man då på dem man ser på parkbänkarna utanför systembolaget eller på de människor som står på ”plattan”. Men beroendesjukdomen har egentligen ingen ålder eller utseende. Det kan vara vem som helst, ung som gammal, högutbildad, arbetslös, man eller kvinna. I dagens avsnitt av Beroendepodden får vi träffa Hugo som är en fantastisk ung man nyss fyllda 20 år. Hugo som har en otroligt positiv energi runt sig och som idag har en livsglädje som smittar av sig i rummet. Men så såg det inte ut för bara något år sedan. Hugo är uppvuxen dysfunktionellt med en far som hade ett alkoholmissbruk och med en medberoende mor. Under skoltiden blev han mobbad vilket senare ledde till att han själv började mobba andra. Som 13 åring började han missbruka alkohol och när han var 14 år kom narkotikan in i hans liv. Han har alltid haft en känsla av att han inte var som alla andra, han har haft mycket ångest och låg självkänsla. Alkoholen och drogerna fick honom under en period att må bättre. Men som så många gånger förut med alkohol och droger så kom missbruket och det destruktiva livet i kapp honom och konsekvenserna lades på hög. 2017 hamnade han på St. Görans psykiatri på grund av självmordstankar. Men bara någon dag efter att han skrivits ut så var han på drogerna igen. 1a januari 2018 då Hugo nyligen fyllt 18 år så orkade han inte mer, han vände sig då till sin mormor som i sin tur har en syster som varit nykter i mer en 20 år och bad henne om hjälp. Sedan dess har Hugo varit nykter och drogfri. Här på Beroendepodden får ni höra hela hans historia.

Lyssna på soundcloud här, finns även på acast, iTunes och där poddar finns.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Glöm inte att anmäla er till Flatenloppet. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

Kom gärna och spring med vår löpgrupp Running4serenity, det är gratis och ALLA kan vara med.

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s