Intervju med enäggstvillingarna Johannes & David Hedman om beroende & Kriminalitet.

Enäggstvillingarna Johannes och David Hedman har gjort allt tillsammans ända sedan mammas mage.
Ett avsnitt där vi pratar om mobbing, kriminalitet, beroende, dålig självkänsla, medberoende och tillfrisknande såklart.
Båda killarna lever idag nyktra och drogfria men vägen dit har inte varit spikrak.
Under skolåren var David och Johannes drivande inom mobbning och det gick så långt att en tjej i skolan försökte ta sitt liv efter att blivit mobbad. Killarna förstod då allvaret i det dom höll på med och slutatde. Men det som fick dom att mobba var även det som fick dom att börja med både alkohol, droger och kriminalitet.
David och Johannes hade alltid känt sig annorlunda, dålig självkänsla, känslan av att inte duga och känslan av ett tomt hål i själen.
Med alkohol och droger kändes livet lite lättare en falsk självkänsla uppstod. Dom fyllde hålrummet med alkohol, droger och kriminalitet.
Killarna specialiserade sig på identitetskapningar och bidrägerier.
Dom bodde ihop men fick även spendera tid i fängelse tillsammans.
Missbruket blev värre och värre och för Johannes gick det så långt så att han redan i 22 års ålder blev sprutnarkoman. Vid flera tillfällen försökte killarna att sluta med droger och kriminalitet men ingen av killarna ville ge upp alkoholen så tillslut föll dom alltid tillbaka. Trots att dom sa att dom ”bara” skulle dricka så slutade det alltid med deras huvuddrog och tung kriminalitet.
Men även denna saga har ett fint slut. För 4 år sedan så gav Johannes upp och han gick en behandling på Hatten och i samband med det så började han gå i en 12 stegs gemenskap och för första gången i sitt liv gjorde han vad någon annan sa till honom att göra. Sedan dess har han varit nykter och drogfri. David var ute lite längre i kylan och fortsatte kämpa på med sitt destruktiva liv tills en dag för lite mer än 2,5 år sedan som även han bad om hjälp och valde att gå i samma fotspår som sin bror.
Idag har dom ett helt nytt liv.

Lyssna på soundcloud här finns även på acast och iTunes.

Stötta podden.

Flatenloppet 15e sep. 2018 läs mer här..  Vi springer för att bryter tystnaden kring beroende, missbruk, medberoende och psykisk ohälsa.  Tillsammans gör vi förändring!

Går även bra att sätta in frivilligt bidrag till bankgiro 9551 9484882 och skriva ”gåva och namn” eller Swisha ”gåva och namn” 1236144471

Beroendepodden@hotmail.com

Dela gärna beroendepodden på socialamedier så som Facebook och instagram.

28117393_10159878512755462_2063529378_n.jpg

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s