Intervju med Mikaela Urbom. Om jag bara vore lite smalare. Ett avsnitt om anorexia & ortorexi

I avsnitt 55 gästas podden av artisten och författaren Mikaela Urbom. Vi har dels sett henne i melodifestivalen och nyligen släppte hon sin självbiografi Om jag bara vore lite smalare.
En bok om djup ångest, tappad identitet, anorexia och ortorexi.
Ingen förstod att jag mådde dåligt så jag bestämde mig för att börja svälta mig och så började jag träna som en galning.
Mikaela delar naket och ärligt med sig om hur det var, vad som hände och hur det nu är.
Idag ser hon sig själv som frisk och hoppas att genom boken kunna ge andra hopp att det går att tillfriskna och att det det finns ett liv efter ätstörningarna. Vi pratar om vad det finns för hjälp att få, vart man kan vända sig, tips till anhöriga och mycket annat.

Lyssna på soundcloud här finns även på acast och iTunes

Ställen du kan vända dig till om du själv behöver stöd och hjälp är dels

Frisk&fri

Stockholms centrum för ätstörningar

Stötta podden. Hur och varför? Hur? Genom frivilliga bidrag/ bli företagssponsor till podden eller anmäl er till flatenloppet. Varför? För att podden räddar liv. Varje vecka så får jag mail från människor som blivit nyktra och drogfria sedan dom kommit i kontakt med podden.  Det är inte bara den beroende man hjälper utan alla människor runt den beroende. Alla som lever i ett medberoende. Varje dag får jag mail från personer som behöver stöd och hjälp. För mig har podden blivit ett heltidsjobb och jag har drömmar och visioner om att utveckla podden ännu mera. Än så länge driver jag den i princip utan inkomst men jobbar med den på heltid. Utöver att boka intervjuver, göra intervjuver, redigera avnitt, lägga upp avsnitt på hemsidan och allt vad en podd innebär så går många timmar i veckan till att svara på alla mail, nätverka, se till så att dom personer som hör av sig oxå kan få den hjälp dom behöver, stödsamtal och mycket annat.  Så nu hoppas jag på er hjälp så att jag kan fortsätta hjälpa andra. 

Flatenloppet 15e sep. 2018 läs mer här..  Vi springer för att bryter tystnaden kring beroende, missbruk, medberoende och psykisk ohälsa.  Tillsammans gör vi förändring!

Går även bra att sätta in frivilligt bidrag till bankgiro 9551 9484882 och skriva ”gåva och namn”

eller Swisha ”gåva och namn” 1236144471

Har du ett företag som vill vara sponsor till podden så hör av dig så berättar jag mer vad det skulle innebära.

Beroendepodden@hotmail.com

Dela gärna beroendepodden på socialamedier så som Facebook och instagram.

Hit N' Run_Mikaela_P4N 2018_Foto_P4- Stockholm.jpg

Foton: Leonard Stenberg

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s