Intervju med Patrik Pajunen som idag lever som nykter alkoholist/narkoman

Avsnitt: 83
Gäst: Patrik Pajunen 27 år.
Ämne: Nykter alkoholist/narkoman.
11 år ung boffade Patrik ” glide” för första gången, som 12-åring drack han alkohol, 14 år gammal hoppade han av skolan och redan som 15–16 åring hade han inte längre någon kontroll på sitt missbruk. Dagarna gick ut på att dricka eller knarka och livet handlade där emellan att jobba eller på annat sätt få ihop pengar till sitt beroende/missbruk, dels genom att sälja droger. Ibland kunde han ha perioder då han inte drack eller knarkade, men då blev han i stället besatt av dataspel och kunde sitta och spela dygnet runt. Missbruket och Patriks destruktiva liv gjorde att han tillslut hamnade bakom galler på grund av en misshandel och några andra brott. När han fick sin dom så kände Patrik att han inte ville leva längre. Livet hade gjort för ont i många år och vid flera tillfällen hade han försökt att avsluta sitt liv. Sista tillfället klättrade han upp på tågspåret för att avsluta sitt liv, men plötsligt från ingenstans kom en vän förbi som en räddande ängel och lyckades få med Patrik därifrån. Idag lever Patrik nykter och drogfri och i Beroendepodden berättar han naket och ärligt om hur det var, vad som hände och hur livet ser ut idag.

Lyssna på avsnittet på soundcloud här, finns även på acast, iTunes och där poddar finns. 

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Glöm inte att anmäla er till Flatenloppet. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

Kom gärna och spring med vår löpgrupp Running4serenity, det är gratis och ALLA kan vara med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s