Sex och kärleksberoende en intervju med Emma 20 år.

Avsnitt:77
Gäst: Emma 20 år
Ämne: Sex och kärleksberoende och vuxet barn till en mor med psykisk ohälsa.

När Emma växte upp utsattes hon tidigt för våld, psykiska och sexuella övergrepp. I skolan blev Emma utsatt för mobbing och övergrepp, till och med i hemmet utsattes hon, där hon borde fått vara trygg. Hon växte upp med sin syster, far och mor. Fadern beskriver hon som bra men väldigt frånvarande, då han alltid jobbade medans modern led av psykisk ohälsa och var väldigt instabil. Emma utsattes för sexuella övergrepp av sin moder. Till råga på allt så fick Emma ta hand om sin mor när hon inte kunde ta hand om sig själv. 
Redan som 7 åring minns Emma att hon och en vän började kolla på porr på nätet och då även våldsporr, redan då trodde hon att det var så det skulle gå till. 
Emma upplever sig ha mått dåligt mer eller mindre hela sitt liv i bland annat depression, ångest, PTSD, anorexia och hon har även fått diagnos bipolär. 
När Emma kom i kontakt med sex för första gången, så var det inte så att hon älskade det, men något hände och hon kände att hon kunde kontrollera sina känslor med sex. Det som innan var så jobbigt blev lite lättare. 
Sexberoende går att jämföra med alkoholberoende. I början krävs inte så mycket men eftersom det är en progressiv sjukdom så vill man efter ett tag bara ha mer. 
Helt plötsligt kretsade allt kring sex och kärlek, eller vad hon trodde var kärlek. Emma blev besatt av jakten på sin nästa ”fix”. Men efter varje gång hon hade haft sex så kom ångesten tillbaka och hon var tvungen att hitta nya sexkickar. Hon träffade även väldigt våldsamma, män som misshandlade henne. Många gånger visste hon att mannen hon skulle träffa var så pass våldsam att det skulle kunde vara en fara för hennes liv, men trots detta så gick hon ändå dit för att ha sex. Drogen (i detta fallet sex) var starkare än allt annat. 
Det gick såpass långt att Emma ville ta livet av sig och blev hospitaliserad. 
I dagens avsnitt av Beroendepodden får vi ta del av Emmas historia, hur det var, vad som hände och hur livet ser ut idag. Sedan några månader tillbaka har Emma levt i tillfrisknande från sitt sex och kärleksberoende tack vara en 12 stegsgemenskap.

Lyssna på soundcloud här, finns på acast, Spotify och där poddar finns.

Emma har valt att vara anonym, därför ingen bild.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Nu är äntligen anmälan för Flatenloppet 2019 öppen. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s