Intervju med musikern Roy Ekelund som idag lever som nykter alkoholist.

Avsnitt: 76
Gäst: Roy Ekelund
Ämne: Nykter Alkoholist.
Musikern och småbarnsfadern Roy Ekelund lever som nykter alkoholist sedan den 24.e september 2016. Han hade i många år vetat att han hade problem med alkoholen, men det var dagen då hans äldsta dotter hittade honom utslagen på golvet hemma efter en blöt natt på stan som han förstod att det var dags att sluta dricka. Under uppväxten var han mobbad och många gånger grät han sig till sömns. Han kände sig annorlunda och upplevde att han inte passade in. Han brottades med ensamhetskänslor och ångest. Alkoholen kom in i Roys liv i 9.an, ungefär samtidigt kom även musiken in i Roys liv vilket har betytt mycket för honom. Från 20 års ålder började han använda sig av alkohol som ett sätt att självmedicinera mot sina känslor, ångesten och ensamheten. I samband med att han väntade sitt första barn, så dog hans mor i cancer. Roy kunde inte hantera situationen, så hans drickande eskalerade ännu mer. I dagens avsnitt av Beroendepodden delar Roy med sig av hur det var, vad som hände och hur livet är idag.

Lyssna på soundcloud här, finns även på acast, Spotify och där poddar finns.

annelie@beroendepodden.com

Dela gärna beroendepodden på Facebook och instagram.

Tycker du att podden är bra och viktig och du känner för att stötta podden så går det bra genom att swisha ”gåva och namn” till 1236144471

Nu är äntligen anmälan för Flatenloppet 2019 öppen. Loppet går den 14.e september och vi springer/går för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och berondeproblematik. Nytt för i år är att vi även har ett barnlopp som är 1,5 km. 
Läs mer och anmäl er på Flatenloppet.com

En kommentar

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s